Ahmet Hakan: Durmuş Yılmaz varken herhangi bir dış güce ihtiyaç yok

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın "Aman dolarlarınızı satmayın. Dolar alın. Fırsat bu fırsattır” sözlerini eleştirdi, "Durmuş Yılmaz varken herhangi bir dış güce ihtiyaç yoktur" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ahmet Hakan bugünkü yazısında, Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklama ile doların düşüşe geçtiği esnada yaptığı açıklamaları eleştirdi.
Yılmaz hakkında, “‘Başarılı bir Merkez Bankası Başkanı’dır’ derdim. ‘Kalender meşrep bir havası var’ derdim. ‘Bu topraklara özgü bir edası var’ derdim” ifadelerini kullanan Ahmet Hakan, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ama önceki gece… Yani doların düşüş trendine girdiği gece… Çıktığı televizyon kanalında… “Bu bir alım fırsatıdır” diyerek… Bendeki bütün kredisini tüketti Durmuş Yılmaz, hiçbir saygım kalmadı kendisine. Düşünün: Eski bir Merkez Bankası Başkanı… Milliyetçi bir partinin milletvekili… Dolar satışının arttığı bir gecede millete… “Aman dolarlarınızı satmayın. Dolar alın. Fırsat bu fırsattır” diye öğüt veriyor. Muhalefet etmek ile memlekete düşmanlık etmek arasında bir fark vardır. Durmuş Yılmaz, işte bu farkı yıkıp attı o gece. Bundan böyle dış güç falan aramayın sağda solda…Durmuş Yılmaz varken herhangi bir dış güce ihtiyaç yoktur.”

Ahmet Hakan: Durmuş Yılmaz varken herhangi bir dış güce ihtiyaç yok

Yorumlar kapalı.