Ahmet Hakan Cübbeli’yi övmeye doyamıyor: “Yahu kıyılmaz bu adama”

Ahmet Hakan, Cübbeli Ahmet Hoca'ya ilişkin gözlemlerini kaleme aldı: İnsani ilişkilerde on numara, kıyılmaz bu adama"

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, kamuoyunda ‘Cübbeli Ahmet’ olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’ye ilişkin gözlemlerini kaleme aldı. Hakan, “Cübbeli Ahmet insani ilişkilerde on numara, bir süre sonra ‘Yahu kıyılmaz bu adama’ demeye başlıyorsun” düşüncesini dile getirdi.

Hakan, “Herkesin sandığından daha geveze Cübbeli… Konuşmayı çok seviyor. Zavallı konular, onun elinde resmen detaylara boğuluyor. Eşiyle geldi programa. Eşi, en büyük yardımcısı ve destekçisi… Kılık kıyafetini eşi belirliyormuş. Telefonlarına eşi cevap veriyor. Stüdyoda reklam aralarında en büyük taktiği eşinden alıyor. Bazıları askerlik hatırası anlatmayı sever ya… Cübbeli de cezaevi hatıraları anlatmaya bayılıyor. Uzun uzun, tadını çıkara çıkara cezaevi hatırası anlatıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Hakan, “Bir yastıklama üstadı Cübbeli… Sorularla sıkıştırılamıyor. Sert soruyu önce bir güzel yastıklıyor, ardından sorunun sabun gibi elden kaymasını sağlıyor. Bir anlatısı var Cübbeli’nin… O anlatıyı, kendi çizdiği bir mantığın sistematiğine oturtmuş. O sistematikten milim sapmıyor. Zor bir iştir bunu başarmak. Cübbeli, bunu başaracak denli zeki. Bir sağduyusu da var. En kabul edilemez bulunabilecek görüşlerini bile inceden ballandırarak ve kabul edilebilir sınırlar içine çekerek dile getirmesini başarıyor.” görüşünü savundu.

“İnsani ilişkilerde on numara

Hakan, “İnsani ilişkilerde on numara… Karşısındakinin kendisine yönelik tüm önyargılarını kıracak sofistike hamleler yapmasını iyi başarıyor. Bir süre sonra ‘Yahu kıyılmaz bu adama’ demeye başlıyorsun. ‘Ben bir garibim, ben tek başımayım, benim arkamda kimse yok’ yaklaşımını hiç elden bırakmıyor. Öyle ustalıkla yediriyor ki konuşmalarının arasına bunu, ilk bakışta pek çakamıyorsun.” yorumunu yaptı.

Hakan, “Bir humor duygusu var. Bıraksan gülecek ve güldürecek. Polemikçi bir yapısı da var. ‘Reddiye’ adı altında yığınla polemik yapmış. Aşırı geleneksel, aşırı tutucu, aşırı rivayetçi olmasına rağmen taktikleri, stratejileri, üslubu pek modern ve yenilikçi. Bu yönüyle kafa karıştırıyor.” ifadesini kullandı.

Hakan, geçen günlerde Cübbeli’yi konuk aldığı programda, “Orada benden belki 1-2 yaş büyük bir çocuk… Etrafına bir grup toplanmış, onlara anlatıyor. Cübbeli Ahmet… Evet, gözlerimle gördüm yani… Bedri Baykam seküler kesimin harika çocuğu ya hani, İslami kesimin harika çocuğu da Cübbeli Ahmet.” demişti.

Ahmet Hakan Cübbeli’yi övmeye doyamıyor: “Yahu kıyılmaz bu adama”

Yorumlar kapalı.