Ahmet Hakan: Bu elemanın AK Parti Genel Merkezi’nde işe alınmasına kimler aracılık etmiştir?

Ahmet Hakan: Kokainci elemanla ilgili AK Parti’nin atması gereken beş adım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, lüks bir aracın içinde uyuşturucu kullandığı iddiasıyla sosyal medyada yayınlanan görüntüler sonrası gözaltına alınan ve AK Parti Genel Merkezi’ndeki işinden atılan Hamza Kürşat Ayvatoğlu hakkında bir yazı kaleme aldı.

Hakan, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında Ayvatoğlu hakkında “Uyuşturucu temin ettiği için Emniyet güçleri tarafından yeniden gözaltına alındı. Yani bu kez uyuşturucuyu temin etmekle suçlanıyor” bilgisini paylaştı.

Hakan, daha sonra şunları yazdı:

Tabii ki suç şahsidir, partiye mal edilemez ama bu elemanın bir de şu durumu var: Lüks ve şatafat içinde yaşadığı fotoğraflara yansıyor. Kokaindi, pudraydı, şekerdi falan… Gülündü eğlenildi… Ama işin şakaya gelir yanı yok.

“Bu elemanla ilgili olarak… AK Parti’nin süratle atması gereken beş adet adım var” diyen Hakan, bunları şöyle sıraladı:

ADIM BİR: Bu elemanın AK Parti Genel Merkezi’nde işe alınmasına kimler aracılık etmiştir? Bir yıl önce bu iş nasıl gerçekleşmiştir? Konu enine boyuna araştırılmalıdır. Ve özeleştiri yapılmalıdır.

ADIM İKİ: Kokain kullanan ve kokain temin eden bir adamın AK Parti Genel Merkezi’ne kadar sokulabilmesi nasıl mümkün olmuştur? Boşluk nerededir? Sorunun cevabı bulunmalı ve bu tür boşluklara yer verilmemelidir.

ADIM ÜÇ: Kokain kullanmak suçlaması yeterince ağır bir suçlamayken… Bu eleman, şimdi de kokain temin etme iddiasıyla karşı karşıyadır. AK Parti Genel Merkezi, bu elemanın üzerine hukuki yoldan gidilmesinin takipçisi olmalıdır.

ADIM DÖRT: Bu elemanın lüks ve şatafat içinde nasıl yaşadığı konusu da çok önemlidir. AK Parti, bu konunun üzerine de titizlikle gitmelidir. Bu elemanın, bu şatafatının kaynağı bulunmalıdır.

ADIM BEŞ: Bu elemanın lüks ve şatafatının kaynağı, eskiden çalıştığı yerel yönetim midir? Bu sorunun üzerine gidilmeli. İşin kaynağı ortaya çıkarılmalı. Şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmalı. Ve suç duyurusunda bulunulmalı.

Ahmet Hakan: Bu elemanın AK Parti Genel Merkezi’nde işe alınmasına kimler aracılık etmiştir?

Yorumlar kapalı.