Ahmet Hakan: Atatürk’ü artık, resmi ve zorlama etkilerden arınarak anıyoruz

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Atatürk'ün 'bu ülkenin taşıyıcı ve birleştirici kolonu haline geldiğini' söyledi ve "Atatürk’ü artık, sadece bir kesimin bayrağı haline getirmeden anıyoruz" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümünde kaleme aldığı yazısında, “ Atatürk, artık tartışmasız biçimde bu ülkenin taşıyıcı ve birleştirici kolonu haline gelmiştir. Atatürk’ü artık, bir hayat tarzının dayatması olmaktan çıkararak anıyoruz. Atatürk’ü artık, sadece bir kesimin bayrağı haline getirmeden anıyoruz. Atatürk’ü artık, resmi ve zorlama etkilerden arınarak anıyoruz. Atatürk’ü artık, alabildiğine sivil, alabildiğine katılımcı biçimde anıyoruz.

Böyle bir anma… Anmaların en güzelidir, en şahanesidir, en etkileyicisidir, en görkemlisidir, en anlamlısıdır, en kutlusudur. Bu tür bir anmadan tek bir sonuç çıkar. O da şudur: Atatürk, artık tartışmasız biçimde bu ülkenin taşıyıcı ve birleştirici kolonu haline gelmiştir.” dedi.

Ahmet Hakan: Atatürk’ü artık, resmi ve zorlama etkilerden arınarak anıyoruz

Yorumlar kapalı.