Ahmet Davutoğlu'nun Meclis önündeki basın açıklamasına polis engeli

Ahmet Davutoğlu’nun Meclis önündeki basın açıklamasına polis engeli

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Meclis kapısı önünde açıklama yapacağını duyurdu. Meclis önünde barikat kuran polis, sadece 10 kişinin açıklama yapmasına izin vereceklerini aksi halde müdahale yapılacağını söyledi. Meclis’in önüne kurulan barikatlar nedeniyle açıklama Çankaya kapısı önünde değil sağ tarafında yer alan merdivenlerde yapıldı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ve siyaset-mafya-medya ilişkisine dair basın açıklaması yapacağını duyuran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve partililer açıklama öncesinde polis engeliyle karşılaştı.

Gelecek Partisi’nin TBMM’nin Çankaya kapısı önünde yapmak istediği basın açıklaması öncesinde polis, Meclis kapısına barikat kurdu. Polis, araçlara binilmediği takdirde müdahale edileceği yönünde açıklamada bulundu. Polis, Davutoğlu ile birlikte sadece 10 kişinin açıklama yapmasına izin vereceklerini söyledi.

‘ERDOĞAN, SOYLU’NUN SUÇSUZ OLDUĞUNA İNANIYORSA İLK GÜN KONUŞMALIYDI’

Güvenlik önlemleri artırılan Meclis’in önüne barikatlar çekildi. Bunun üzerine Gelecek Partisi yetkilileri “Basın açıklamamızı Çankaya kapısının sağ tarafında yer alan merdivenlerden yapacağız” açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, polisin engelleme girişimi aşıldıktan sonra yaptığı basın açıklamasında, “Sayın İçişleri Bakanı kendisine yönelik iddialara cevap vermek yerine bana açık hakaretlerde bulunmuştur” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eğer suçsuz olduğuna inanıyorsa Soylu’nun, bunu ilk gün söylemeliydi. 25 gün sonra değil” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, şunları söyledi:

“Milli iradenin ve milli vicdanın tecelli etiği Meclis’in huzurundayız. TBMM zor şartlarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde istiklal savaşımızı yürütmüş ve cumhuriyetimizi kurmuş bir meclistir. Yine hain bir çete tarafından ülkemizin bağımsızlığına yönelik alçakça bir saldırı olduğunda da 15 Temmuz’da gazilik unvanını göstermiştir. TBMM, milletimizin vicdanı, milletimizin iradesinin makamıdır. Son günlerde yapılan tartışmalar bağlamında biz Gelecek Partisi olarak burada düşüncelerimizi ifade etmek üzere geldik. Ben TBMM’ne milletvekili, bakan ve başbakan olarak geldim. Milletin iradesinin nihai tecelli makamı olan TBMM’nin bu kez Gelecek Partisi heyeti ile geldiğimizde karşılaştığımız tavır ve tutum açıkçası milletimizin Meclis’inin itibarına yakışmamıştır. Şunu ifade etmek isteriz; Türkiye Cumhuriyet devleti ve devlet kavramının kendisi hiç kimsenin, hiçbir şahsın ve hiçbir siyasi grubun tekelinde değildir. Hiçbir legal ve illegal yapı kendilerini devletin yerine koyarak hüküm veremez, yorum yapamaz ve devlet demokratik hukuk ve ilkeleri dışında temsil edilemez.

‘SOYLU İDDİALARA CEVAP VERMEK YERİNE BANA HAKARET ETTİ’

Bu yüce Meclis’in huzurunda milletimize gür bir sesle haykırıyoruz. Son günlerde milletin itibarını sarsan olaylar yaşanıyor. Bir suç örgütü lideri ağır suçlamalar yapıyor. Sayın İçişleri Bakanı kendisine yönelik iddialara cevap vermek yerine bana açık hakaretlerde bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eğer suçsuz olduğuna inanıyorsa Soylu’nun, bunu ilk gün söylemeliydi. 25 gün sonra değil.”

Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’teki yayında “Ahmet Davutoğlu MKYK üyelerini dinletti” iddiasını reddetmiş, “Yıldırım, Soylu ve Albayrak bana kumpas kurdu” açıklamasında bulunmuştu.

Habertürk’teki iddialarından sonra Soylu’ya cevap geldi: “Artık itiraf ediyorum…”

Ahmet Davutoğlu’nun Meclis önündeki basın açıklamasına polis engeli

Yorumlar kapalı.