Ağbaba’dan işsizlik oranı tepkisi: TÜİK kaçmaya, İŞKUR da TÜİK’i kovalamaya her ay devam ediyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in yüzde 11,2 olarak açıkladığı Kasım 2021 işsizlik oranının İŞKUR verileriyle çeliştiğini belirterek, “İşsizlik verileri üzerinden TÜİK kaçmaya, İŞKUR da TÜİK’i kovalamaya her ay devam ediyor” dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK, 2021 Kasım ayında işsizlik oranının yüzde 11,2 olarak açıkladı. Veli Ağbaba, TÜİK’in bu verisini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. TÜİK ile İŞKUR’un işsizlik rakamları konusunda çeliştiğini savunan Ağbaba, açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaklaşık 4 aydır, TÜİK ile İŞKUR’un işsizlik verileri üzerinden birbirini yalanladığına şahit olmaktayız. İŞUR verileri, TÜİK açıkladığı aylık işsiz sayısından 3,2 kat fazla. İşsizlik verilerinde TÜİK kaçtıkça İŞKUR da TÜİK’i kovalamaya devam ediyor. TÜİK ile İŞKUR arasındaki işsiz sayısı ile ilgili karmaşa ve tezat açıklamalar nereye kadar böyle devam edecek merak ediyoruz.

“İŞKUR TÜİK’İ YALANLAMAYA DEVAM EDİYOR”

TÜİK, kasım ayında işsiz sayısının 39 bin kişi arttığını söylüyor. Yine TÜİK, işsizlik oranının geçen aya göre değişiklik göstermediğini iddia ederek yüzde 11,2 olarak açıklıyor.

Bunun aksine İŞKUR, son aylarda olduğu gibi TÜİK’i yalanlamaya devam ediyor. İŞKUR verilerine göre ise ekim ve kasım ayları arasında işsiz kalanların işsizlik ödeneğine başvuru sayısındaki artış tam 126 bin. Bu durumda ekim ve kasım ayları arasında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısındaki artış, TÜİK verilerindeki işsiz sayısındaki artıştan tam 3,2 kat daha fazla durumda.

“HESAPLAR ŞAŞMIŞ, KAFALAR KARIŞMIŞ DURUMDA”

Kapısını kilitleyerek halka hesap vermekten korkan TÜİK, ne yapacağını şaşırmış durumda. TÜİK, gerçek verileri açıklasa Saray’dan azar işiteceğini biliyor. Bu yüzdendir ki her ay işsizliği bir düşürüyor, bir sabit bırakıyor.

Öte yandan devletin bir diğer kurumu ise TÜİK’in anketli verilerinin aksine, kendisine kayıtlı verilerle TÜİK’in verilerini bir bir çürütüyor. TÜİK, işsizlik anketini Saray’a yakın kişilerle veya TÜGVA torpillileri ile yapıyor olacak ki işsizliğin artmadığını iddia ediyor. TÜİK’te artık hesaplar şaşmış, kafalar karışmış durumda. İşsizlik verileri üzerinden TÜİK kaçmaya, İŞKUR da TÜİK’i kovalamaya her ay devam ediyor.”

Ağbaba’dan işsizlik oranı tepkisi: TÜİK kaçmaya, İŞKUR da TÜİK’i kovalamaya her ay devam ediyor”

Yorumlar kapalı.