Aferin nasıl yazılır? Aferim mi aferin mi? Aferin kelimesinin TDK yazılışı

Günlük hayatımızda kullandığımız birçok kelimenin nasıl yazıldığını karıştırabiliyoruz. Bu kelimelerden bir tanesi "aferin". Peki, aferim nasıl yazılır? TDK'ya göre aferin mi, aferim mi yazılır? İşte aferin kelimesinin TDK sözlüğüne göre yazılışı...

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğru okuma ve doğru yazma iletişimin en temel unsurlarından bir tanesidir. Günlük yazışmalarımızda kelimelerin doğru yazılması önem taşır. Birçok kelimenin yanlış yazıldığı ise dikkatlerden kaçmamaktadır. Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan çevrimiçi sözlük üzerinden aferin nasıl yazılır sorusunun cevabı da sıkça sorgulanır.

Aferin Kelimesi dilimizde çok sık kullanılan kelimelerden birisidir. Fakat bazı durumlarda doğru yazılışı kişiler tarafından karıştırılabilir. Birleşik mi ayrı mı yazılır sorusu sıklıkla sorulmaktadır. ”Aferin” nasıl yazılır sorularının cevaplarını TDK sözlüklerinden bulmak mümkündür. Peki aferin kelimesi nasıl yazılır? Aferim mi, aferin mi? İşte cevabı…

AFERİN NE DEMEK?

Aferin kelime kökeni bakımından dilimize Farsçadan girmiş bir kelimedir. Aferin kelimesinin TDK’ya göre anlamı şöyledir:

  • Övme, takdir, beğenme gibi duyguları belirtmek için söylenen söz
  • Öğrencilere verilen beğenme ve takdir kağıdı

AFERİN NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu, hizmete sunduğu çevrimiçi sözlük ile doğru ve düzgün iletişimi sağlamak için tüm kelimelerin yazımı hakkında bilgiler sunmaktadır. Her gün binlerce kişi bu sözlükten sorgulama yapmaktadır. TDK ile aferin sözcüğünün doğru yazımı ise bu noktada en çok dikkat çeken kelimelerden birisidir. Bu sözcüğü yazarken kararsız kalanlar ve hata yapmak istemeyenler için ayrıntılı bilgilere haberimizde yer verdik.

AFERİM Mİ, AFERİN Mİ?

Bir kaç nasıl yazılır sorusunun TDK’ya göre cevabı: “aferin” şeklindedir.

Aferim: Yanlış

Aferin: Doğru

AFERİN SÖZCÜĞÜ İLE İLGİLİ ÖRNEKLER

  • Öğretmenimiz ödevini doğru yapan öğrencilere ”aferin” diyerek tebrik etti.
  • “Aferin İsmail, söyle, daha bağırarak söyle!”
  • Aferin kızım doğru söylüyorsun.

Aferin nasıl yazılır? Aferim mi aferin mi? Aferin kelimesinin TDK yazılışı

Yorumlar kapalı.