AFAD’dan açıklama: 4 kişi hayatını kaybetti, en az 120 kişi yaralandı

İzmir’de meydana gelen deprem sonrası, yakınlarının durumunu öğrenmek isteyen vatandaşların hemen telefonlarına sarıldı. 2019’da İstanbul’da yaşanan depremde iletişim hatlarında yaşanan sorunun tekrar etmemesi için ilk uyarı da AFAD’tan geldi: “Depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamaları ve SMS'i tercih edin.”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir ve çevresi bugün saat 14.51’de 6,6’lık depremle sallandı.

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir’in yanı sıra çevre illerde de hissedilen deprem, büyük panik yaşattı. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ”Bornova ve Bayraklı’da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında vatandaşlarımız var” dedi. AFAD, depremde ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 120 kişinin yaralandığını duyurdu

Vatandaşlar, panik içerisinde ev ve iş yerlerinden dışarı çıkarken, bir süre sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünü Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17,26 kilometre açığı olarak açıkladı.

16,54 kilometre derinlikte oluşan deprem, Seferihisar’ın yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerde yoğun olarak hissedildi. İzmir’de bazı binaların yıkıldığı, çok sayıda binada da hasar oluştuğu belirtildi.

BİRÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedildi. Depremle birlikte vatandaşlar yakınlarına bilgi vermek isteyince, operatörlerde yoğunluk oluştu. Hastaneler, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri, alarm durumuna geçti.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü, 6,8 olarak açıkladı.

AFAD’DAN UYARI

AFAD’dan yapılan uyarıda, “İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir” denildi.

DEPREM SONRASI DENİZ TAŞTI

Seferihisar Sığacık’ta deprem sonrası deniz suyu yükseldi, caddeler su altında kaldı.

BAYRAKLI BELEDİYE BAŞKANI: 10’A YAKIN YIKILMIŞ BİNA İHBARI VAR

NTV yayınında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ”Şu an hasar gören binalarımız çöken binalarımızdan söz ediliyor. Çok sayıda hasarlı binamız var. 10’a yakın ihbarını aldığımız binamız var. Birçok binamızda çatlama hasar var” ifadelerini kullandı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise “Bazı binalarda hasar var ama çökme yok” açıklaması yaptı.

BAKAN KURUM: ENKAZ ALTINDA VATANDAŞLARIMIZ VAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ”Bornova ve Bayraklı’da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD’ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız. AFAD, Kızılay ve ilgili bakanlıklarımızın ekipleri İzmir’e intikal ediyor. Bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma faaliyetleri yürütülüyor” dedi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SOYER’DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, 20’ye yakın binada yıkım ihbarı olduğunu açıkladı. Soyer ”Ağırlıklı olarak Bornova ve Bayraklı bölgesinde yıkılan binalar var” dedi.

”AÇIKTA OLAN BALIKÇILARDAN HABER ALINAMIYOR”

NTV yayınına telefonla bağlanan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ”Deniz taştı. Büyük bir ihtimalle can kaybı var. Açıkta olan balıkçılar varmış onlardan haber alınamıyor. Denizde balıkta olan balıkçılarımıza ulaşılamıyor” şeklinde konuştu.

AFAD’dan açıklama: 4 kişi hayatını kaybetti, en az 120 kişi yaralandı

Yorumlar kapalı.