Adana’da vaka sayısı artıyor: Bir günde 100 pozitif test

Adana Tabip Odası yaptığı bir açıklama ile ilde pozitif vaka sayısının arttığına ilişkin bir açıklama yaptı. Normale dönmeye çalışan kentte pozitif vaka sayısının artttığı kentte Adana Valisi’de vaka sayısının artmasını vatandaşların tedbirsizliğine bağladı. Kentteki cami hoparhörherinden “vaka sayısının arttığı” bu nedenle dikkatli olunması çağrıları yapılıyor. Tabip Odası başkanı Dr. Ahmet Hilal pozitif vakaların artması ile birlikte hastane yatışlarınında arttığını söylüyor.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korona virüsü vakalarının artması ile kent halkının yeniden tedirginlik yaşadığı Adana’da, Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Hilal bir günde tek hastanede 100 pozitif test çıktığını ve ertesi gün 30 hasta yatışı yapıldığını doğrulayarak, “Vatandaşların tabii ki tedbir alması lazım ama kamunun da üzerine düşen tedbiri alması lazım” dedi.

Adana Tabip Odası (ATB) Başkanı Dr. Ahmet Hilal, kentte korona virüsü vakalarının yeniden artış göstermesi ile başlayan tartışmaları değerlendirdi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş şehirde vaka artışını kabul ederek, “Vaka sayılarının artmasının nedeni vatandaşlarımızın rehavete kapılması ve tedbirsizliği. Böyle giderse ek tedbirler alacağız” açıklamasını yapmıştı. Ayrıca camilerden de vakaların arttığı ve tedbirli olunmasına yönelik uyarı anonsları yapılmaya başlanmıştı. Tabip Odası Başkanı Dr. Hilal valiliğin bu açıklamasını, “Kamu da üzerine düşen tedbirleri almalı” şeklinde değerlendirdi.

BİR GÜNDE 100 POZİTİF TEST SONUCU

Adana’da bir hastanede bir günde 100 pozitif test sonucu alındığını ve yayılımın en yüksek seyrettiği aylara geri dönüldüğünü teyit eden Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Hilal “bu sayı sadece o gün bir hastaneye başvuran ve test sonucu pozitif çıkanlardı” diye konuştu.

VAKALAR ARTIYOR, SÜREÇ ŞEFFAF DEĞİL

Dr. Hilal vaka sayıları ile ilgili ellerinde net bilgi olmadığını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuda valilikleri işaret etmesine rağmen il sağlık müdürlüklerinin sayıları açıklamayarak şeffaf bir süreç yürütmediğini kaydetti. Dr. Hilal, “Epidemiyolojik açıdan salgının ne durumda olduğunun bilinmesi ve halk sağlıkçıların bu konuda çalışma yapabilmesi için bu sayıların açıklanması lazım” ifadelerini kullandı.
Adana’daki vaka sayılarının arttığını hastanelerde çalışan hekimlerden aldıkları polikliniklere yapılan başvurulardaki artış bilgisine dayandırdıklarının altını çizen Dr. Hilal, “Pozitif çıkan sayılar arttı. Mesela önceki gün Şehir Hastanesi’ne 30’a yakın yatış olduğunu biliyoruz” dedi. Dr. Hilal, sürecin daha şeffaf olarak yönlendirilmesinin son günlerde kentte oldukça artan asılsız sosyal medya paylaşımlarının da önüne geçeceğini kaydetti.

‘SADECE VATANDAŞI SUÇLAMAK HAKSIZLIK’

Normalleşme sürecini “açılım süreci” olarak niteleyen ATB Başkanı Hilal, “Sadece vatandaşı suçlamak çok büyük haksızlık. Bu açılım sürecine geçmenin biraz daha basamaklı olması gerekirdi. TTB de başından beri bunu savunuyor. Siz toplu taşıma araçlarına sınırsız olarak yolcu alıyorsanız, işlerine gitmek için insanlar da bunlara binecekler mecburen. Otobüse binmek zorundalar, herkesin arabası olmadığına ve yürüyerek gidemeyeceklerine göre. O zaman da bulaş riski artıyor. Vatandaşımızın daha dikkatli olması lazım ama kamunun da üzerine düşen tedbirleri alması lazım” şeklinde konuştu.

CAMİLERDEN ‘VAKA SAYISI ARTTI’ ANONSLARI YAPILIYOR

Camilerden vaka artışı olduğuna yönelik anons yapılmasını da değerlendiren Dr. Hilal, “4-5 gündür Adana’da camilerden anons yapılıyor vaka sayısı arttı diye. Nedir bu artış? Valilik bu anonsu yaptırıyor da artış nedir onu söylemiyor. Bir de camilerden yapılan anons ne kadar etkili olur? İnsanlara daha açık verilerle bu işin uzmanları tarafından bilgi verilirse daha anlamlı olacağını düşünüyoruz” dedi.

YORGUNLUK ÜZERİNE VARDİYA YÜKÜ

Sağlık Bakanlığı’nın Adana’daki Şehir Hastanesi ve Seyhan Devlet Hastanesi’nde vardiya uygulaması başlattığını, gece 10.00’a ve cumartesi günlerine kadar hasta bakılmasının istendiğini de açıklayan ATB Başkanı Dr. Ahmet Hilal, “Biliyorsunuz ki Adana sıcak bir şehir. Burada insanlar yazın zaten çok yorulurlar. Yaylası ya da denizi olanlar gider ya da evinde dinlenmek isterler. Bir de sağlık çalışanlarına vardiya koymak cezalandırmak anlamına geliyor. Lütfen vardiya uygulamasından vazgeçin ve onların iş yükünü daha fazla artırmayın” diye seslendi.

Adana’da vaka sayısı artıyor: Bir günde 100 pozitif test

Yorumlar kapalı.