Adalet Bakanı Gül’den Samsun’da kadına şiddet olayı hakkında açıklama: Failin yaptığı yanına kâr kalmayacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Samsun'da kadına şiddet uygulayan şahsın gözaltına alındığını duyurarak "Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’da sokak ortasında bir kadına öldüresiye şiddet, sosyal medyada infial uyandırdı. Eski eşi tarafından öldüresiye dövülen kadın hastaneye kaldırıldı. Adalet Bakanı Gül, failin gözaltına alındığını açıkladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü duyurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konuya müdahil olacağı bildirildi.

Samsun’da sokak ortasında İbrahim Zarap eski eşi E.M’ye uyguladığı öldüresiye şiddet, sosyal medyada infial uyandırdı. Eski eşi tarafından sokak ortasında ve kız çocuklarının önünde öldüresiye şiddet gören kadın hastaneye kaldırıldı. Adalet Bakanı Gül, failin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Gül, “Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı. Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı. Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak” ifadelerini kullandı.

HASTANEDE TEDAVİ EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, şüpheli İ.Z 5 yaşındaki kızını annesine götürmek için eski eşi E.M ile buluşmak istedi. Karşıyaka Mahallesi’ndeki meydanda buluşan İZ. ve E.M arasında bir süre sonra tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine İ.Z eski eşini darp etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan E.M tedavisinin ardından taburcu edildi.

ŞÜPHELİ ŞAHIS GÖZALTINDA

Kadının yüzünde ve kafasında darp sonucu ezikler oluştuğu öğrenildi. Şüpheli İ.Z ise Canik Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Bürosu tarafından gözaltına alındı. Bu arada, kadının, çocuğunun gözü önünde darp edilmesi bir cep telefonu kamerasınca kayıt edildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler tepki çekti. Çiftin 3 yıl önce boşandığı öğrenildi.

Samsun’da kadına şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı. Olayla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti.

“HUKUK GEREĞİNİ YAPACAK”

Bakan Gül, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* Samsun’da kadına karşı şiddetin en aşağılık örneklerinden birinin sergilendiği olay hakkında soruşturma başlatıldı.

* Başsavcılık talimatıyla fail yakalanarak gözaltına alındı.

* Hukuk gereğini yapacak, failin yaptığı yanına kâr kalmayacak.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi:

“Samsun’un Canik ilçesinde 06.03.2021 tarihinde E.M.’nin boşandığı eski eşi İ.Z. tarafından darp edilmesi olayı haber alınır alınmaz derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli İ.Z. savcılık talimatıyla yakalanarak
gözaltına alınmıştır. Soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

AİLE BAKANLIĞI MÜDAHİL OLACAK

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın konuya müdahil olacağı bildirildi.

“YÜZLERCE KEZ ŞİKAYETÇİ OLDUK, HİÇ CEZA ALMADI”

Olayın ardından sosyal medya üzerinden kadının kardeşi bir paylaşım yaparak, defalarca kez İbrahim Zarap isimli erkekten şikayetçi olduklarını ancak bir şey olmadığını ifade etti.

Rümeysa isimli kullanıcı, paylaşımında, “Evet bu kez çok yakınımızda bu videodaki kişi benim ablam.O çığlık atan küçücük çocuk benim yeğenim.Ne olur yardım edin.İlk defa değil yüzlerce kez şikayetçi olduk hiç ceza almadı.Videoda sokak ortasında küçücük bi çocuğun önünde öldüresiye dövülen kişi benim ABLAM” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları “#ibrahimzaraptutuklansın” etiketi ile tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Gül’den Samsun’da kadına şiddet olayı hakkında açıklama: Failin yaptığı yanına kâr kalmayacak

Yorumlar kapalı.