Adalet Bakanı Gül’den Berberoğlu açıklaması: Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM'nin Enis Berberoğlu hakkında verdiği ihlal kararıyla ilgili, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlar bağlayıcıdır" dedi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valiliği’ni ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AYM’nin Enis Berberoğlu kararına ilişkin “Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır” ifadelerini kullandı.

Gül, “Elbette Anayasa Mahkemesi kararlarının hepsine katılmadığımız, kabul etmediğimiz bu süreç de dahil, gerekçeli karar açıklandığında da söylenecek çok şey vardır. Tartışılacak, kabul edilmeyecek ama bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılmasıyla ilgili açıklama yapan Gül, “Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum” diyerek şunları söyledi:

“Kadınların onuru her şeyin üstünde. Anneler başımızın tacı. Sayın Soylu Bey’in annesine yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Bu alçak ifadeleri kullanan kişilerin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum. Hiç kimsenin annesine, eşine, çocuklarına kimsenin küfretme hakkı yoktur. Bu konuda aile bizim en kutsalımızdır. Bu konuda yasalarda da bir ihtiyaç olması halinde elbette değerlendirmeler yapılması gerekir. Kanunlar toplumun ihtiyaçları için çıkarılır. Kanun dağıtımı yargıdadır, sosyal medyada değil.”

Adalet Bakanı Gül’den Berberoğlu açıklaması: Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararlar bağlayıcıdır

Yorumlar kapalı.