Abdullah Kiğılı, “Bundan büyük kriz görmedik” sözlerinden çark etti, bu kez de “perakende sektöründe ümit doğdu” dedi

Daha önce perakende sektörünün en zor dönemine girildiğini söyleyen ünlü iş insanı Abdullah Kiğılı, bu kez de "perakende sektöründe ümit doğdu" dedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perakende ve hazır giyim sektörünün 51 yıllık firması Kiğılı’nın sahibi Abdullah Kiğılı, “Bundan büyük kriz görmedik” sözlerine ilişkin konuştu.

Hürriyet’ten Elif Ergu’ya açıklama yapanKiğılı, “O, 4 ay önceki yorumum. Şimdiki farklı. 100 gün içerisinde sektörde benim de kimsenin de hayal edemeyeceği şeyler gerçekleşti. Banka faizlerinin ineceği söylenmişti, bu gerçekleşti. 6 ay önce bankalara hangi şirket giderse gitsin yüzde 24-25 yıllık faizle para alabiliyordunuz. Bu oran yüzde 11-12’ye düştü. Enflasyon iniyor. Ayrıca bizim satışlarımızın yüzde 80’ini kredi kartlarıyla yapılıyor. Kredi kartından aldığınızı paraya çevirmek istediğinizde ödediğiniz faiz miktarı yarıya indirildi. Perakende sektöründe ümit doğdu. Önümüz açıldı, moral motivasyon kazandık. Yurtdışında yeni yatırımlar yapıp, e-ticareti güçlendirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de AVM’lerde doygunluk var” ifadelerini kullandı.

Daha önce perakende sektörünün en zor dönemine girildiğini söyleyen Kiğılı bu kez de “perakende sektöründe ümit doğdu” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ünlü iş insanı Abdullah Kiğılı, Capital Dergisi’ne verdiği röportajda, yaşanan sürecin gördüğü en büyük kriz olduğunu dahası 450 AVM’nin iflasın eşiğinde olduğunu söylemişti.

Kiğılı ekonomik ve sektörel krize ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Perakendenin en zor dönemine girdik. Bundan sonrası zor ve artık büyüme de yok. Yeni açılacak AVM’ler olmayacağı gibi yeni markaları da görmeyeceğiz. Avrupa’dan da yeni markalar gelmeyecek, Türkiye’den de yeni marka çıkmayacak”

Abdullah Kiğılı, “Bundan büyük kriz görmedik” sözlerinden çark etti, bu kez de “perakende sektöründe ümit doğdu” dedi

Yorumlar kapalı.