ABD’nin Kovid-19 yardım fonundan 60 milyon dolar çalan Endonezyalı bilgisayar korsanları yakalandı

Yapılan açıklamaya göre 20 milyon Amerikalıya telefon mesajı gönderilerek ABD devletine aitmiş gibi görünen sahte sitelere yönlendirildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde pandemi sırasında işsiz kalanlar için başlatılan yardım programını 60 milyon dolar dolandıran iki Endonezyalı bilgisayar korsanı yakalandı.

Polisten yapılan açıklamaya göre 20 milyon Amerikalıya telefon mesajı gönderilerek ABD devletine aitmiş gibi görünen sahte sitelere yönlendirildi.

Devletin başlattığı programdan 2 bin dolar alma umuduyla binlerce kurban bu sitelerde sosyal güvenlik numaraları da dahil olmak üzere kişisel bilgilerini paylaştı. Fakat bu kişilerin bilgileri programdan milyonlarca dolar kaçırmak için kullanıldı.

Polis şefi Nico Afina 30 bin civarında Amerikalının dolandırıldığını ve Amerikan devletinin kaybının 60 milyon doları bulduğunu duyurdu.

İki şüphelinin ABD’li yetkililerin uyarısının ardından ülkenin ikinci büyük şehri Surabaya’da geçen ay tutuklandığı açıklanırken dolandırıcılığının ne kadar süredir devam ettiğiyle ilgili bilgi verilmedi.

İki zanlı ülkenin elektronik bilgi kanununa göre 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Polisten yapılan açıklamada paraların transfer etmek için suça dahil olan üçüncü bir kişi ile ilgi soruşturmanın sürdüğü vurgulandı.

Kaynak: Euronews

ABD’nin Kovid-19 yardım fonundan 60 milyon dolar çalan Endonezyalı bilgisayar korsanları yakalandı

Yorumlar kapalı.