ABD’de skandal tecavüz kararı: Kadın kendi isteğiyle sarhoş olduğu için erkek suçlu bulunmadı

ABD'nin Minnesota eyaletinde tecavüz yasaları konusunda yapılan tartışmaları körükleyen bir karar verildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Minnesota eyaletinde tecavüz yasaları konusunda yapılan tartışmaları körükleyen bir karar verildi.

Eyaletin Yüksek Mahkemesi 24 Mart tarihinde, şikayetçi kadın kendi isteğiyle sarhoş olduğu için Francios Momolu Khalil’in tecavüzle suçlanamayacağına hükmetti.

Mahkeme belgelerinde adı J.S. diye geçen kadının ifadesine göre, 13 Mayıs 2017’de yaşanan olayda o dönem 20 yaşında olan J.S., arkadaşı S.L’.le bir bara gitti. Ancak ikili çok sarhoş olduğu için içeri alınmazken, Khalil yanında iki erkekle birlikte söz konusu kişilerin yanına gelip onları bir partiye davet etti. Khalil, bunun ardından kadını ve arkadaşını partiye değil evine götürdü.

S.L., arkadaşının eve girer girmez uyuduğunu öne sürdü. J.S. ise Khalil’in kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye çalışmasından sonra gözlerini açtığını ve “Hayır, istemiyorum” dese de Khalil’in “Çok güzelsin ve beni tahrik ediyorsun” diye yanıtladığını bildirdi.

J.S. bunun ardından bilincini kaybettiğini, kendisine geldiğinde şortunun ayak bileklerinde olduğunu gördüğünü ve arkadaşıyla evden ayrıldığını iddia etti. Yolda S.L.’e tecavüze uğradığını söyleyen J.S. olayı, 4 gün sonra polise bildirdi.

2019’da Khalil, J.S.’nin zihinsel açıdan yetersiz ve cinsel ilişkiye rıza gösteremeyecek durumda olduğu belirtilerek cinsel saldırıdan 5 yıl ceza aldı. Ancak Khalil’in avukatı, J.S.’nin kendi isteğiyle sarhoş olduğunu belirtip bu karara itiraz etti. Eyalette Temyiz Mahkemesi mahkumiyeti onaylasa da Yüksek Mahkeme, kadının olaydan önce kendi isteğiyle alkol almasını gerekçe göstererek bu kararı bozdu ve 24 yaşındaki Khalil’in tecavüzle suçlanamayacağına hükmetti. Böylece Khalil’e yeniden yargılanma hakkı tanındı.

ABD’de skandal tecavüz kararı: Kadın kendi isteğiyle sarhoş olduğu için erkek suçlu bulunmadı

Yorumlar kapalı.