ABD’de First Lady geleneği de rafa kalktı

ABD'de bugün yapılacak başkanlık yemin törenine katılmayan Trump Ailesi, bir First Lady geleneğini de yıkıyor. Bir süredir ayyuka çıkan dedikodulara Joe ve Jill Biden çiftinin kızı Ashley Biden açıklık getirdi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya, bugün Türkiye saatiyle saat 19.30’da başlayacak olan ABD’deki başkanlık yemin törenine kilitlendi. Kasım ayında yapılan seçimlerin ardından tarihinin en tartışmalı ve gergin dönemlerinden birini yaşayaşan ABD’de, bu dönem, bugün yeni başkanın resmen yemin ederek göreve başlamasıyla son erecek. Joe Biden, yemin töreniyle birlikte ABD’nin 46’ncı başkanı olarak göreve başlarken, eşi Jill Biden da yeni First Lady olacak.

Covid-19 salgını ve güvenlik kaygılarının gölgesi altında gerçekleşecek yemin töreninin yanı sıra ABD’de bir başka başkan değişimi geleneği gündemde.

DEDİKODUYA ASHLEY BIDEN AÇIKLIK GETİRDİ

ABD’de, yeni başkan seçildiğinde, First Lady’lerin de bir ritüeli var. Geleneğe göre, eski First Lady, yeni First Lady’yi Beyaz Saray’daki konutta gezdiriyor ve birlikte çay içiyorlar. Ancak Donald Trump’ın yemin törenine katılmayacağı haberiyle birlikte bu First Lady geleneği de tartışıldı. Melania Trump’ın, yeni First Lady Dr. Jill Biden’a bir davet göndermediği dedikodusu ortaya çıktı. Bu duruma dair açıklama, Joe ve Jill Biden çiftinin kızı Ashley Biden’dan geldi.

Biden çiftinin başkanlık kampanyası yürüttüğü dönemde büyük ölçüde gündemden uzak kalan yeni ‘First Girl’ Today’a verdiği demeçte, First Ladu dedikodusunu doğruladı. Annesi Jill Biden’ın, Melania Trump’tan geleneksel buluşma için davet almadığını açıkladı.

Kendisine yöneltilen, “Anneniz Melania Trump ile geleneksel protokolle ilgili görüştü mü?” sorusuna, “Hayır, geleneksel protokolü yerine getireceklerini sanmıyorum ne yazık ki. Ama bence hepimiz bundan memnunuz” yanıtını verdi.

ABD’de First Lady geleneği de rafa kalktı

Yorumlar kapalı.