ABD’de bir erkek, eşcinselleri öldürüp yemek için Grindr kullanmakla suçlandı

Savcılar 19 yaşındaki gencin "kurbanını parçalayıp vücudundan parçaları saklamayı amaçladığını" iddia etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yetkililer Louisianalı bir adamın eşcinsel erkekleri kaçırmak, öldürmek ve yemek için Grindr’ı kullanmaya çalıştığı iddiasıyla suçlandığını söyledi.

Adalet Bakanlığı, Lafayette’den 19 yaşındaki Chance Seneca’nın çarşamba günü federal tahkikat jürisi tarafından aralarında nefret suçu, adam kaçırma, ateşli silah ve engel olma suçlarının da bulunduğu 6 suçla suçlandığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Seneca’nın “internette tanıştığı eşcinsel erkekleri kaçırmak ve öldürmek için kapsamlı plan kurmanın” yanı sıra eşcinsel bir erkeği öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla suçlandığını belirtti.

Savcılar 19 yaşındaki gencin başarıyla kaçırdığı iki erkeğin yanı sıra bir başka erkeği de kaçırma teşebbüsü için eşcinseller için arkadaşlık uygulaması olan Grindr’ı kullandığını iddia etti.

Savcılar ayrıca Seneca’nın erkeklerden birini toplumsal cinsiyeti ve cinsel yönelimi nedeniyle hedef aldığını iddia ediyor.

İddianamede “Sanık kurbanını parçalayarak vücudunun bir kısmını ganimet, hatıra ve yiyecek olarak saklamayı amaçladı” deniyor.

Adalet Bakanlığı, iddianamede Seneca’nın nefret suçunu destekler şekilde ateşli silah bulundurduğunun ve mağdurla arasında geçen mesajları silerek hareketlerini gizlemeye çalıştığının da iddia edildiğini bildirdi.

Nefret suçu, adam kaçırma ve ateşli silah suçları için istenen en yüksek ceza müebbet hapis. Kaçırma teşebbüsü ve engel olma suçları içinse 20 yıl hapis cezası isteniyor.

Silah suçlaması için yasal asgari süreyse 5 yıl.

The Independent, iddianame hakkında yorum almak için Seneca’nın avukatı Clay LeJeune’le iletişime geçti.

Grindr, The Hill’e yaptığı açıklamada Louisiana’daki cinayete teşebbüs iddialarının “endişe verici olmanın ötesinde” olduğunu söyledi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

Bu, dünya genelindeki birçok gelişmeye rağmen LGBTQ+ topluluğundan fazlasıyla çok kişinin karşılaştığı nefretin ve şiddetin başka bir hatırlatıcısıdır. Yerel makamlara bu konudaki araştırmalarında yardımcı olmaya hazırız.

Şirket güvenlik rehberine işaret ederek gazeteye kullanıcıların karşılaştıkları “uyumsuz veya yasadışı davranışları” uygulamaya veya [email protected] bildirmeleri gerektiğini söyledi.

ABD’de bir erkek, eşcinselleri öldürüp yemek için Grindr kullanmakla suçlandı

Yorumlar kapalı.