ABD tarihinin ilk eşcinsel bakanı Pete Buttigieg olacak

ABD’de başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden, eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg'i Ulaştırma Bakanlığı görevi için seçti. 2014 yılında Afganistan’da 7 ay boyunca gönüllü askerlik yapan Buttigieg, Senato’da onaylanması durumunda ABD tarihinin eşcinsel olduğu bilinen ilk bakanı olacak.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerini Donald Trump’ı geçerek kazanan Joe Biden, başkanlık yarışından çekilen ve kendisine destek veren eski South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg’i Ulaştırma Bakanlığı görevi için seçti.

Kabinede yer almak istediği konuşulan Buttigieg, ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevine gelmek istiyordu ancak Biden, bu göreve 35 yıl boyunca ABD Dışişleri Bakanlığında kariyer diplomatı olarak görev yapan siyahi Linda Thomas Greenfield’i getireceğini açıklamıştı.

Biden, Buttigieg için, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Onu ulaştırma bakanlığına aday gösteriyorum çünkü bu pozisyon birbiriyle iç içe geçmiş pek çok zorluk ve fırsatın bağlantı noktasında bulunuyor” dedi.

Buttigieg ise “Seçilmiş başkanın Ulaştırma Bakanı olarak milletimize hizmet etmemi istemesinden onur duyuyorum. Bu istihdam yaratmak, iklim zorluklarını aşmak ve ve eşitliği artırmak için muazzam bir fırsat” ifadelerini kullandı.

2015’TE EŞCİNSEL OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

38 yaşındaki Buttigieg, ABD Senatosu’nda onaylanması durumunda, ülke tarihinin bilinen ilk eşcinsel olacak.

Buttigieg, 2014 yılında ABD işgali altındaki Afganistan’da 7 ay boyunca gönüllü askerlik yaptı ve ‘gazi’ unvanı aldı.

2015 yılındaki belediye başkanlığı görevi sırasında eşcinsel olduğunu açıklayan Buttigieg, 4 ay sonra yapılan seçimlerde yüzde 80’lik oy oranıyla yeniden belediye başkanı seçildi.

Eşcinsel olduğunu açıklayan Buttigieg’in, muhafazakâr kimliğiyle öne çıkan Indiana eyaletinde yüksek oy oranıyla seçilmesi dikkat çekmişti.

ABD tarihinin ilk eşcinsel bakanı Pete Buttigieg olacak

Yorumlar kapalı.