A harfi ile başlayan bitkiler

A harfi ile başlayan bitkiler nelerdir? Hangi bitkiler A harfi ile başlar? A harfi ile başlayan kaç bitki vardır? Cevaplar içeriğimizde.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya üzerinde 350.000 yakın bitki türü vardır. Bitkiler çiçekli bitkiler, yosunlardan oluşmaktadır. Bu bitkilerin bazıları meyve sebze verir. Peki A harfi ile başlayan bitkiler hangileridir? Hangi bitkiler A harfi ile başlar? A harfi ile başlayan kaç bitki vardır?

A harfi ile başlayan bitkileri sizin için derledik:

Abelya

Abelya, hanımeligiller familyasına ait, çalıları kapsayan bitki cinslerine verilen genel bir ad. Dalları tüylü, yaprakları ılıman bölgelerde hep yeşil kalır, soğuk yerlerde ise kış geldiğinde dökülür. Temmuz ayının ortasından başlayarak dallarının ucunda 15–25 cm uzunluğunda, salkım biçiminde çiçekler açar.

Acem borusu

Acem Borusu Bitkisi çok kolay yetişir. Dalları duvarlara tutunarak büyümektedir. Acem Borusu Bitkisi ilk bir kaç yıl bitki bağlanarak desteklenmelidir. Bol güneşli, drenajı iyi bir yere dikilmelidir. Yazın düzenli olarak sulanması gerekir. Acem Borusu Bitkisi gübreli toprağı sever. Kış sonunda önceki yıl çiçek açmış bütün dallar 3-4 göz üzerinden budanır.

Açelya

Açelya, fundagiller familyasının ormangülü cinsinden bazı bitki türlerine verilen ad. Anavatanı Kuzey Amerika ile Asya’nın tepelik bölgeleri olan bu bitkilerin çoğu ormanlarda, kayalık akarsu kıyılarında, bataklık ve gölge yerlerde yetişir.

Ayva yaprağı

Vücudun kan şekerini dengelemekten öksürüğün kesilmesine yardımcı olmaya kadar birçok faydası bulunan ayva yaprağı çay formunda tüketilebilir. Ayva yaprağının aktarlardan temin edilmesi mümkündür.

Ayrık otu

Yüksek protein ve nişasta içermesinden dolayı en değerli yem bitkilerinden biri olarak kabul edilir. Ayrık otu en çok at ve koyunlar tarafından sevilerek yenir. Düşük lif oranı ve tatlı tadı nedeniyle öncelikli olarak büyükbaş hayvanlarının beslenmesinde kullanılır. Ayrıca toprak ve su koruma ile bentleri kuvvetlendirmek amacıyla ekimi yapılır.

Aynı Safa

Aynısafa, 30- 40 cm’e kadar uzayabilen ve sarı, turuncu, beyaz veya mor renkte çiçekler açan bir bitkidir. Aynısafa çiçeğinin bir başka özelliği ise eskiden insanların bu bitkiyi hava durumu tahmincisi olarak kullanmasıydı.

Avokado yaprağı

Flavonoidler, polifenoller, terpenler ve serotonin bakımından zengindir. Flavonoidler; güçlü antioksidandır. Doğal anti-inflamatuar olarak bilinen bu bileşik, kanser ve kalp hastalığı riskini azaltır.

At kuyruğu

Atkuyruğu, atkuyruğugiller familyasından bitki cinsidir. Sulak çayırlar ve su kıyılarında yetişen, çok yıllık ve otsu bitkilerdir. Atkuyrukları “yaşayan fosil” olarak nitelendirilir. Genç sürgünleri ahır hayvanlarında zehirlenmelere neden olabilir.

Aslan pençesi

Aslanpençesi, gülgiller familyasından bir bitki cinsidir ve Afrika, Asya ve Avrupa’da yaşayan, özellikle dağlık bölgelerde yaygın olan bir bitkidir. Dağlık bölgelerde çok tüylü şekilleri de vardır. Büyüklüğü ot ile çalı boyutları arasında olur.

Anason

Anason, maydanozgiller familyasından 50–60 cm uzunluğunda bir yıllık otsu bitki türü. Anavatanı Doğu Akdeniz’dir.  Anason meyvesinin içerdiği esans keşfedilir keşfedilmez parfüm imalatının vazgeçilmezi olmuştur. O ayırt edici, kalıcı ve güzel kokusuyla herhangi bir bitkiden daha fazlasıdır.

Altın otu

3 ila 4 mm genişliğinde parlak altın sarısı çiçekleri vardır. Danimarka’nın dağlarında, Fransa’nın doğusunda ve Özbekistan’da bulunur. Hırvatistan’ın Dalmaçya kıyılarında da yaygın olarak görülür.

Ada Çayı

30–70 cm boyunda olan bitkinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişlidir. Beyaz keçeli yaprakları gümüş gibi parıldar ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayarlar. Bahçe ada çayı, güneşli bir yerde yetiştirilmelidir. Don olayına karşı duyarlı olduğu için, kış boyunca çam dalları ile örtülmesi doğru olur

Akdiken

Hünnapgiller familyasındandır. 1-3 m boyunda küçük  veya çalı görünümünde bir ağaçtır. Dalları karşılıklı ve uçlarında diken bulunur. Fidanları taze iken grimsi gümüş iken olgunlaşınca siyah bir renk alır. Yaprakları karşılıklı yumurta veya kalp şeklinde kenarları kertiklidir. Çiçekleri yaprak diplerinden çıkar ve topluca demet gibi bir arada bulunur

Alıç

Ormanlarda yetişir. İlkbaharda açan çiçekleri beyaz ve pembedir. Meyveleri 6–10 mm çapında kırmızı ya da esmer kırmızıdır. Meyvelerinden reçel, marmelat ve macun yapılır.

Ananas

Ananas, ananasgiller familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir. Anayurdu Güney Amerika’dır. Meyvesi iri, güzel kokulu ve lezzetlidir; üstünde bir demet yaprak vardır.

Armut

Armut, gülgiller familyasının Amygdaloideae alt familyasında sınıflanan Pyrus cinsine ait ağaç nitelikli bitki türleriyle, bu türlerden bazılarının aynı adlı pomaceous yenilebilir meyvesidir. Armut dünya çapında üretilen ve tüketilen, ağaçta yetişen ve yazın sonundan ekim ayına kadar hasat edilen meyvedir.

Ahududu

Ahududu ya da frambuaz, gülgiller familyasından, yaz ve sonbahar mevsiminde kırmızı renkli ve tatlı meyveler veren bir bitki türü. Adı, ceylan anlamına gelen ahu ile dut kelimelerinden tamlamadır.

 

 

A harfi ile başlayan bitkiler

Yorumlar kapalı.