1. Haberler
  2. Haber
  3. Oğuzhan Uğur’dan, Melih Gökçek’e çağrı: ‘Gelin sizinle tek bölümlük bir format çekelim’

Oğuzhan Uğur’dan, Melih Gökçek’e çağrı: ‘Gelin sizinle tek bölümlük bir format çekelim’

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i emekli maaşı ya da asgari ücretle 1 ay geçinmeye davet etti.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, X hesabından yaptığı bir paylaşımla Almanya ve Türkiye’deki asgari ücret ile satın alınabilecek gıda miktarlarını karşılaştırdı. Domates ve patates fiyatlarını karşılaştıran Gökçek, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Almanya’da patates 4.99 € = 186 TL, domates 9.99 € = 372 TL… Almanya’da asgari ücretle 1.800/9.99= 180 kg domates alınıyor. Türkiye’de asgari ücretle 17.000/10= 1.700 kg domates alınıyor… Almanya’da asgari ücretle 1.800/4.99 = 360 kg patates alınıyor. Türkiye’de asgari ücretle 17.000/13= 1.307 kg patates alınıyor.

Gökçek’in paylaşımına yanıt, sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur‘dan geldi. Uğur, Gökçek’i 1 ay asgari ücret veya emekli maaşıyla geçinmeye davet ettiği bir paylaşımda bulundu.

Uğur’un yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

Şöyle bir önerim var. Gelin sizinle tek bölümlük bir format çekelim. Emekliye ödenen 12.500 tl ile 30 gün geçinmeye çalışın, biz de kayda alalım. Verelim size 12.500 TL bir ay boyunca şahit olalım nasıl geçindiğinize. Beyaz TV’den de prodüksiyon desteği alırız Osman Bey müsade ederse, her gününüzü kayda alırız. Ha yok ben emekli değilim çalışmaya devam ediyorum, diyorsanız 17.002 TL yapalım. Öyle aileye falan da bakmak zorunda değilsiniz, tek başınıza geçinmeniz kafi. Başarırsanız, yani ay sonunu getirebilirseniz, Babala TV’den bir sene boyunca her ay ‘Ooo Melih Gökçek ne kral adamdır’ başlıklı video paylaşacağım. Ancak kira ödeyecek ve en az bir kere dışarıya çıkacak, en az bir sosyal aktiviteye katılacaksınız. Bu arada kaybederseniz programı Beyaz TV’de yayınlamaya söz vereceksiniz. Reklam gelirlerini de dilediğiniz gibi bağışlarsınız.”

 

Oğuzhan Uğur’dan, Melih Gökçek’e çağrı: ‘Gelin sizinle tek bölümlük bir format çekelim’
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.