70 yıl sonra ilk vaka! Yarasa tarafından ısırılan adam kuduzdan öldü

ABD'nin Illinois eyaletinde odasında bir yarasayla uyanan adam kuduzdan öldü. Adamın günlerce boyun ağrısı, baş ağrısı, parmaklarında uyuşma, kollarını kontrol etmede zorluk ve konuşma güçlüğü çektiği belirtildi. Bunun yaklaşık 70 yıl sonra Illinois'de görülen ilk kuduz vakası olduğu açıklandı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Illinois Halk Sağlığı Departmanı vahşi yaşam uzmanlarının adamın evinde bir yarasa kolonisi bulduğunu, yarasanın kuduz testi pozitif çıktıktan sonra, adamın tedaviyi reddettiğini duyurdu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, laboratuarında test ettikten sonra teşhisi doğruladı.

Virüse maruz kaldıktan yaklaşık bir ay sonra, adam boyun ağrısı, baş ağrısı, parmaklarında uyuşma, kollarını kontrol etmede zorluk ve konuşma güçlüğü çekmeye başladı. Yetkililerin tüm ısrarlarına rağmen tedavi olmayan adam hayatını kaybetti.

CDC’ye göre kuduz virüsü, enfekte bir hayvanla doğrudan temas yoluyla bulaşıyor, ve sonrasında merkezi sinir sistemine saldırarak tedavi olmaksızın ölüme yol açabilecek bir beyin hastalığına neden oluyor.

Dr. Ngozi Ezike , “Kuduz, hastalıklar arasında en yüksek ölüm oranına sahip, ancak, kuduzlu bir hayvanla temas ettikten sonraki tedavi hayat kurtarıyor.” şeklinde konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde insan kuduz enfeksiyonları nadir görülüyor ve her yıl bir ila üç vakanın rapor ediliyor. Yine de her yıl, tahminen 60.000 Amerikalı riskli temas sonrası aşılanıyor.

DİŞLERİ KÜÇÜK, ISIRIKLARI FARK EDİLEMİYOR

Halk sağlığı yetkilileri, yarasaların dişlerinin çok küçük olması ve ısırık izinin kolaylıkla görülememesinden dolayı insanların fark edemeyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

70 yıl sonra ilk vaka! Yarasa tarafından ısırılan adam kuduzdan öldü

Yorumlar kapalı.