7 gol, 1 Kırmızı kartın çıktığı müthiş derbide Beşiktaş, Fenerbahçe’yi evinde yendi

Süper Lig 10. haftasında Fenerbahçe sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 2-1 üstünlüğüyle kapanan karşılaşmayı Beşiktaş 4-3 kazanmayı bildi.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süper Lig’in 10. haftasındaki derbide Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda Beşiktaş’ı konuk etti. Yılın son derbisi olan karşılaşmanın kazananı 4-3’lük skor ile Beşiktaş oldu. Beşiktaş karşılaşmayı 10 kişi tamamlarken uzun bir aradan sonra Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenmeyi başardı.

Siyah-beyazlıların mücadeleyi 4-3 kazanarak Kadıköy’de 15 yıl sonra galibiyet aldığı maçın gollerini Aboubakar, Necip Uysal ve N’Sakala kaydetti.

Erol Bulut’tan maç sonu itiraf! ‘Bu oyun yetersiz’

Oyuna aslında iyi başladık. İlk dakikalarda 1-2 pozisyon oldu. Ondan sonra hiç beklemediğimiz bir pozisyonda gol yedik. O bizi bozdu. Sonra ikinci gol geldi. Oyun disiplininden koptuk. İstediklerimizin hiçbirini yapamadık. Üst seviyede oynamak, üst sıralarda kalmak istiyorsanız bu oyun yetersiz.

Beşiktaş’ta Necip Uysal: “Bu gece zor uyuyacağım”

Gol attığı için çok mutlu olduğunu belirten Uysal, “Çok mutluyum. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Herkes çok iyi karakter ortaya koydu. Gol attığım için çok mutluyum. Bu gece zor uyuyacağım. Eski ruh var artık; herkes birbirini seviyor, birbirinin açığını kapatıyor.” diye konuştu.

Kadıköy 2020’de düştü! Fenerbahçe’nin yenilmezlik serileri son buldu!

Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş’a 4-3 mağlup olan Fenerbahçe’nin 15 yıllık yenilmezlik serisi de son buldu! Sarı-lacivertliler 2020 yılında Trabzonspor ve Galatasaray’ın ardından Beşiktaş’a da iç sahada yıllar sonra kaybetti

7 gol, 1 Kırmızı kartın çıktığı müthiş derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi evinde yendi

Maradona unutulmadı

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde, vefat eden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona unutulmadı. Maradona’nın vefatı nedeniyle ısınma bölümünün bir kısmında statta müzik açılmadı. Fenerbahçeli oyuncular ısınmaya üzerlerinde “adios” (Güle güle) yazan ve Maradona’nın fotoğrafı bulunan tişörtlerle çıktı. Öte yandan Maradona için karşılaşma öncesinde 1dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ayrıca Fenerbahçeli oyuncular, sahaya çıkarken “Kadına Şiddete Tahammülümüz Yok” yazılı tişörtleri giydi.

7 gol, 1 Kırmızı kartın çıktığı müthiş derbide Beşiktaş, Fenerbahçe'yi evinde yendi

Maçtan dakikalar

Karşılaşmanın 2. dakikasında Fenerbahçe çok net bir gol şansını değerlendiremedi. Sağdan Ozan’ın ara pasıyla çizgiye inen Pelkas’ın yerden içeri çevirdiği topun gelişine Perotti’nin şutunda meşin yuvarlak savunmada Rosier’e çarptı. Atağın devamında topu yeniden önünde bulan Perotti’nin sol ayağıyla altıpasın sağından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

4. dakikada Beşiktaş öne geçti. Rakip yarı alanın ortalarında topu kontrol eden Larin, soldan bindiren Aboubakar’ı gördü. Bu oyuncunun ceza yayı üzerinde Lemos’tan sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla sert şutunda top ağlara gitti.

Rosier’e çarptı. Atağın devamında topu yeniden önünde bulan Perotti’nin sol ayağıyla altıpasın sağından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

4. dakikada Beşiktaş öne geçti. Rakip yarı alanın ortalarında topu kontrol eden Larin, soldan bindiren Aboubakar’ı gördü. Bu oyuncunun ceza yayı üzerinde Lemos’tan sıyrıldıktan sonra sol ayağıyla sert şutunda top ağlara gitti.

20. dakikada Beşiktaş farkı 2’ye çıkardı. Sağdan topu kontrol eden Ghezzal’ın altıpasın önüne ortasına iyi yükselen Aboubakar’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu.

34. dakikada Fenerbahçe golü buldu. Hücum yönünün sağından Sosa’nın kullandığı köşe vuruşuna penaltı noktasında iyi yükselen Tisserand’ın kafa vuruşunu Cisse ayağıyla tamamladı ve topu filelere gönderdi.

39. dakikada Aboubakar’ın ceza yayı üzerinden yerden şutunda savunmaya çarpan top direk dibinden kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve Beşiktaş soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın 45+2. dakikada hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gördü.

İlk yarı Beşiktaş’ın 2-1 üstünlüğüyle geçildi.

İKİNCİ YARININ ÖNEMLİ ANLARI

KIRMIZI KART – BEŞİKTAŞ 10 KİŞİ 50. dakikada Gökhan Gönül’ün yüzüne darbesinin ardından Cyle Larin ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışıdna kaldı.

GOL – NECİP ATTI FARKI YİNE İKİYE ÇIKTI 53. dakikada Ghezzal’ın kullandığı serbest vuruşun ardından arka direkte topla buluşan Josef’in uzak direğe yaptığı ortasına Necip, Gökhan’ın üzerinden kafayı vurdu ve ağları havalandırdı. 1-3

GOL – OZAN TUFAN ATTI FARK BİRE İNDİ 68. dakikada sağ kanattan yapılan ortaya önce Ademi kafayı vurdu, seken topu tamamlayan Ozan Tufan ise ağları havalandırdı. 2-3

MERT HAKAN KAÇIRDI 84. dakikada Caner Erkin’in sol kanattan yaptığı ortasına altıpasta bomboş vuran Mert Hakan’ın şutu yandan auta gitti.

GOL – N’SAKALA’DA BEŞİKTAŞ’IN DÖRDÜNCÜ GOLÜ 88. dakikada N’Koudou’nun sağ kanattan uzak direğe yerden ortaladığı topa vuruşunu yapan N’Sakala ağları havalandırdı. 2-4

GOL – OZAN TUFAN FENERBAHÇE’NİN ÜÇÜNCÜ GOLÜ 90+6. dakikada Ozan Tufan Fenerbahçe’nin 3. golünü atıyor.

BU sonuçla Beşiktaş Fenerbahçeyi evinde 4-3 mağlup etmeyi başararak uzun zaman sonra Kadıköy’den galibiyetle ayrılıyor.

7 gol, 1 Kırmızı kartın çıktığı müthiş derbide Beşiktaş, Fenerbahçe’yi evinde yendi

Yorumlar kapalı.