“6. Uluslararası Gold Wing Türkiye Buluşması” Ayvalık’ta başladı

Altın Kanat Motosiklet Spor Kulübü Derneğinin ev sahipliğinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Uluslararası Gold Wing Türkiye Buluşması", Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den ve Avrupa’nın bazı ülkelerinden 250’ye yakın motosikletle katılım sağlanan buluşmada, 6 silindirli 1800 cc gücünde motoru olan dünyanın en büyük hacimli motosikletleri dikkati çekti.

Gold Wing Kulüp Türkiye Başkanı Faiz Köprülü, ilçede bir otelde 19 Eylül’e kadar sürecek kampla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Gold Wing Federasyonunun 26 ülkede 22 bin üyesinin bulunduğunu söyledi.

Düzenledikleri buluşma toplantılarının mayıs ayında Belçika’dan başlayıp, kuzey ülkelerinden, batı ve güneydeki ülkelere doğru devam ettiğini belirten Köprülü, şu bilgileri paylaştı:

“Avrupa’da üyelerimiz motosikletleriyle gezerken başlarına herhangi bir şey gelirse sadece bir telefonla hemen müdahale edebilecek kadar güçlü bir dayanışmamız var. Tabii bu sadece motosikletlerle ilgili değil, hangi konuda olursa olsun üyelerimiz herhangi bir sorunla karşılaştıklarında da aynı dayanışmayı sergileyebilen bir yapımız var. Avrupa’daki üyelerimizin yarısı iş adamı, diğer yarısı çalışanlardan oluşurken, Türkiye’deki üyelerimizi ise üst düzey yönetici ve patronlar teşkil ediyor. Biz çok büyük bir aileyiz. Buraya gelen üyelerimiz ile çok yakın akrabalarımızdan bile daha sık görüşüyoruz. Biz bu buluşmalarımızda sosyal çalışmalar da gerçekleştiriyoruz. Deprem, su taşkınları gibi her türlü felakette mağdur insanların yanına koşuyor ve onların hem madden hem de manen yanlarında oluyoruz. En son geçtiğimiz ay ülkemizi kasıp kavuran yangınlarda da mağdur insanlarımızın yanındaydık.”

Avrupa Gold Wing Federasyonunun Avusturya Temsilcisi Martin Reitstatter de Türkiye’yi çok sevdiklerini dile getirdi.

Gold Wing Türkiye sayesinde arkadaşlarının çoğaldığını anlatan Reitstatter, “Türkiye’nin yemekleri, havası çok güzel. Türklerin dostlukları çok güzel. Biz eşimle buraya geldik ve denizde dalmayı ve yüzmeyi seviyoruz. Türkiye’de olmaktan son derece mutluyuz.” dedi.

Gold Wing Türkiye üyesi Ayvalıklı iş adamı Ahmet Ürgüplü ise böyle uluslararası bir etkinliğin memleketinde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Otelden, Cunda Adası ve Bergama turları dahil üç kez çıkış yapacaklarını aktaran Ürgüplü, “Motorlarımızın ışık ve ses sistemleri son derece albenili olduğu için gece sürüşlerimiz olacak. Bu sürüşlerimizde festivalimize katılan her ülkenin motorcularını gruplar halinde kortejimize dahil edeceğiz.” diye konuştu.

“6. Uluslararası Gold Wing Türkiye Buluşması” Ayvalık’ta başladı

Yorumlar kapalı.