5 milyon 375 bin öğrenci eğitim öğretimden uzak

Uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıklar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Sayılarla Uzaktan Eğitim” bülteniyle bir kez daha ortaya konuldu. Bültende, Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) öğrencilerin ve öğretmenlerin katılım durumuna ilişkin veriler yayınlandı.Uzaktan eğitime geçildiğinden bu yana birçok öğrenci teknolojik altyapı ve ekipman yetersizliği nedeniyle derslerine katılım sağlayamazken MEB, EBA TV’den yaptığı 11 bin 465 saatlik yayınlarla övündü.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Verilere göre, geçtiğimiz ay 14 milyon 82 bin 744 öğrenci EBA’yı aktif kullanırken bu sayı 12 milyon 865 bin 912’ye düştü. 5 milyon 375 bin öğrencinin eğitim öğretimden uzak kaldığı açığa çıktı. Öte yandan öğrencilerin birçoğu uzaktan eğitim sürecinde bilgisayara erişemedi. Derslere katılımın yüzde 59’u telefonla gerçekleşirken, öğrencilerin ancak yüzde 31’i masaüstü bilgisayarla katılım sağlayabildi.

Tablet kullanma oranı ise sadece yüzde 10 oldu.

Uzaktan eğitim sürecinde yaşanan eşitsizlikler birçok mağduriyeti de beraberinde getirmişti:

  • İstanbul Esenyurt’ta EBA’ya erişmek isteyen ilkokul öğrencisi Çınar Mert çatıdan düşerek hayatını kaybetmişti.
  • Konya’nın Çumra ilçesinde farklı okullarda öğretmenlik yapan öğretmen çiftin, canlı ders vermek için komşularına bıraktığı 1,5 yaşındaki kızları 7. kattaki evin balkonundan düşerek yaşamını yitirmişti.
  • Telefon interneti iyi çekmediği için iki katlı evin damına çıkan ve ders yapmaya başlayan Aziz Serin isimli öğretmen kalp krizi geçirerek çıktığı çatıda hayatını kaybetmişti.
  • Birçok öğrenci kardeşleriyle bir telefonu paylaşmak zorunda kaldığını ifade ederek derslere katılamadığını dile getirmişti.

5 milyon 375 bin öğrenci eğitim öğretimden uzak

Yorumlar kapalı.