300 yıllık ağaç, gövdesinde 17 ağaç büyüttü

Ordu'da ladin ormanları içinde devrilen bir ağacın gövdesinde filizlenerek büyüyen 17 ağaç büyük ilgi topluyor. 300 yıllık olduğu tahmin edilen ağaç valilik tarafından koruma altına alındı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu‘nun Kabadüz ilçesinde bir ağacın gövdesinden 17 ağaç yetişti. İlçeye bağlıÇambaşı Yaylası, Kale Boynu Obası‘ndaki ormanlık alanda 2 yıl önce gezintiye çıkan gönüllü turizm elçisi Serdar Şimşek, devrilmiş ladin ağacının gövdesi üzerinde filizlenen, 17 ağacın büyüdüğünü fark etti. Şimşek, ağacın koruma altına alınması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

Valiliğin konu ile ilgili yaptıkları çalışma ve incelemeler sonucu eşine nadir rastlanan ve yaklaşık 300 yıllık olduğu tahmin edilen ladin ağacını, koruma altına aldı.

‘Tarihi anıt ağaç olarak tescillenecek’

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Hilmi Güler de, ağacın ‘tarihi anıt ağacı‘ olması için Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü‘ne gerekli başvurunun yapıldığını, yapılacak çalışmanın ardından ağacın tescilleneceğini söyledi.

300 yıllık ağaç, gövdesinde 17 ağaç büyüttü

Yorumlar kapalı.