18 Yaşındaki gencin öldürüldüğü Altındağ’da halk Suriyelilerin dükkanlarına saldırıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün gece Ankara'nın Altındağ ilçesinde çıkan kavgayla ilgili soruşturma kapsamında iki kişinin tutuklandığını duyurdu. Savcılık ayrıca, sosyal medyada konu ile ilgili, "halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan" paylaşımlara ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldığını da açıkladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Battalgazi Mahallesi’ndeki bir parkta Suriyeliler tarafından bıçakla ağır yaralanan Emirhan Yalçın (18) kaldırıldığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamadı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile AK Parti İlçe Başkanı Fatih Bildik, hastaneye gelerek, Yalçın’ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Emirhan Yalçın’ın cenazesi, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına götürüldü.

 

Kavgaya ilişkin gözaltına alınan yabancı uyruklu Y.A. ile A.M.A. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren zanlılar, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince “kasten adam öldürme” suçundan tutuklandı.

Olaylar büyüyor

Emirhan Yalçın’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin haberini alan vatandaşlar, tekrar sokağa döküldü.

Polis ekipleri Altındağ’da vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda ikna etmeye uğraşırken bir yandan da mahalle sakinleri sokaklarda devriye atmaya devam ediyor. Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde kalabalıkların sokaklarda koşuşturmaları da yer alıyor.

Gerginliğin giderek arttığı bölgede öfkeli bir kalabalık, Suriyelilerin dükkanlarına da saldırmaya başladı. Bir dükkanın girişinin parçalanarak mekanın kullanılamaz hale getirilmesi saniye saniye kaydedildi. Öte yandan bir grup vatandaş ise yabancı uyruklu kişilerin yaşadığı evlerin camlarını taşladı.

 

18 Yaşındaki gencin öldürüldüğü Altındağ’da halk Suriyelilerin dükkanlarına saldırıyor

Yorumlar kapalı.