17 dakika için özel uçak kaldıran Kylie Jenner’a tepki: Tam zamanlı iklim suçlusu

Kylie Jenner, geçen hafta sonu sadece 17 dakikalık bir yolculuk için özel jetini havalandırdı. Jenner'ın özel jetinin böylesine kısacık yolculuklar için kullanılması çevre kirliliği ve iklim değişikliği konusunda duyarlı olan kişileri de kızdırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya bir yandan değişen iklim koşullarının ağır sonuçlarını yaşarken diğer yandan da bazı alışkanlıklar hiç değişmiyor. Ama artık toplum bu duruma eskisi kadar duyarsız değil. Bunun son örneklerinden birinde de dünyanın 30 yaşın altındaki en zengin kişilerinden biri olan Kylie Jenner ön plana çıktı ve “tam zamanlı iklim suçlusu” olarak nitelendirildi.

17 dakika için özel uçak kaldıran Kylie Jenner'a tepki: Tam zamanlı iklim suçlusu

AĞIR ELEŞTİRİLERLE KARŞILAŞTI

Bunun nedenine gelirsek… Kardashian- Jenner kardeşlerin en küçüğü olan 24 yaşındaki Kylie Jenner, aynı zamanda dünyanın en zengin insanlarından biri. Aile şöhretinin de katkısıyla kendi kurduğu kozmetik şirketi aracılığıyla 700 milyon dolarlık bir servetin sahibi olan Jenner, geçen hafta sonu sadece 17 dakikalık bir yolculuk için özel jetini havalandırdı. Jenner’ın California’da bulunan iki havaalanı arasında yolculuk yaptığı ileri sürüldü. Bu durum da jetlerin çevreye verdiği zarar yüzünden eleştiri konusu oldu.

17 dakika için özel uçak kaldıran Kylie Jenner'a tepki: Tam zamanlı iklim suçlusu

UÇAKLA 17, KARA YOLUNDAN 45 DAKİKA

Yaşadığı lüks hayatı sık sık sosyal medyadaki milyonlarca takipçisiyle paylaşan Kylie Jenner, iddialara göre California’daki Camarilla Havaalanı ile yine aynı kentteki Van Nuys Havaalanı arasında seyahat etmek için özel jetini kullandı. Uçakla 17 dakika süren bu yolculuğun kara yoluyla 45 dakika sürdüğünü de not düşelim.

17 dakika için özel uçak kaldıran Kylie Jenner'a tepki: Tam zamanlı iklim suçlusu

KARBONDİOKSİT ÜRETTİ

Bu 17 dakikalık seyahatin, hava yoluyla yapılmasının çevreye verdiği zarar da uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Uzmanlar, kısa zaman süren bu uçuşun, 0.24 metrik ton karbondioksit ürettiğini belirtip çevreye verdiği zarara dikkat çekti. Onlara göre Jenner eğer bu yolculuğu en lüks otomobille bile kara yolundan yapsa üreteceği karbondioksitin 0.02 metrik ton olacağının altını çizdi.

29 DAKİKALIK BİR UÇUŞ DAHA

Uçuş kayıtlarına göre aynı gün Jenner’ın özel jeti Van Nuys Havaalanı’ndan Palm Springs’e 29 dakikalık bir başka uçuş gerçekleştirdi. Eğer bu yolculuk kara yolundan yapılsaydı yaklaşık iki saat sürecekti.

17 dakika için özel uçak kaldıran Kylie Jenner'a tepki: Tam zamanlı iklim suçlusu

‘SENİN JETİ Mİ ALALIM, BENİM JETİ Mİ?’

Kardashian Jenner ailesinin üyeleri yıllardır özel jetleriyle yolculuk yapıyor. Bu sırada çekilen fotoğraflarını da sosyal medya sayfalarında paylaşıyor. Zaten Jenner’ın bu kadar eleştirilmesinin nedeni de geçen hafta sonu yaptığı bir Instagram paylaşımı. Jenner, havalimanında iki çocuğunun babası olan sevgilisi Travis Scott ile havalimanında iki özel jetin arasında çekilen bir fotoğrafını paylaştı. Jenner, bu paylaşımında, hem kendisinin hem de sevgilisi Scott’ın özel jetlerini kast ederek “Seninkini mi almak istersin benimkini mi” mesajını yazdı. İşte bu paylaşımdan sonra da çevreye duyarlı kişilerin eleştiri yağmuru altında kaldı.

‘TAM ZAMANLI İKLİM SUÇLUSU’

Kylie Jenner’ın özel jetinin böylesine kısacık yolculuklar için kullanılması çevre kirliliği ve iklim değişikliği konusunda duyarlı olan kişileri de kızdırdı. Bu kişiler tepkilerini sosyal medya üzerinden ifade etti. Bunlardan biri de İskoç tiyatro yönetmeni Jack MacGregor oldu. Yönetmen, Twitter’da paylaştığı “Kylie Jenner: Tam zamanlı iklim suçlusu… Bu jetlerin havalanmasına asla izin verilmemeli” mesajıyla Jenner’ı eleştirdi. Onun bu paylaşımına da takipçilerinden çok sayıda destek mesajı geldi.

17 dakika için özel uçak kaldıran Kylie Jenner’a tepki: Tam zamanlı iklim suçlusu

Yorumlar kapalı.