15 yaşındaki öğrencisiyle ilişkiye giren hamile öğretmen tutuklandı

Polis, öğretmenin bebeğinin babasının kim olduğuna dair tahminde bulunmayı reddediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin Florida eyaletinde hamile bir öğretmen, 15 yaşındaki öğrencisiyle uygunsuz ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Miami-Dade County’de bulunan John I Smith K-8 Merkezi’nde çalışan Heiry Calvi, bir oğlan çocuğuyla okul saatleri dışında ilişki kurmakla suçlandı ve geçen perşembe günü tutuklandı.

NBC Miami’nin haberine göre kefaletle serbest bırakılan Calvi, ahlakdışı ve şehvet içerikli darp, çocuğun ihmali ve çocuğun suça itilmesinde rol oynama gibi bir dizi suçlamayla karşı karşıya.

John I Smith öğrencilerinin Calvi ve çocuk arasındaki ilişkiye dair personele bilgi vermesinin ardından martta soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Yetkililerin gördüğü deliller arasında öğretmen ve öğrencinin birlikte çekilmiş bir videosu ve ikili arasındaki mesajlaşmalar yer aldı. Görüntülerde cinsel ilişkiye girerken görüldükleri de iddia edildi.

Doral polisinin yaptığı açıklamaya göre çocuk ilk başta tecavüze uğradığını inkar etti ama kendisine Florida yasalarına göre reşit olmayan kişinin bir yetişkinle cinsel ilişkiye girmeye rıza göstermesinin mümkün olmadığı anlatıldı.

NBC Miami’ye konuşan polis kuvvetleri sözcüsü Rey Valdes, Calvi’nin tutuklandığı sırada 8 aylık hamile olduğunu doğrularken, polisin “çocuğun kimden olduğu hususunda tahminde bulunmayacağını” ifade etti.

Öğretmenin işvereni Miami-Dade County okul yönetim kurulu da Miami Herald’a açıklamalarda bulundu. Kurul, olayı araştırdıklarını ve kaygıların ortaya çıktığı mart ayında Calvi’yi John I Smith’ten uzaklaştırdıklarını belirtti.

Aktarıldığına göre okul yönetim kurulu, “çalışanın uygunsuz davranışlarını içeren bugünkü tutuklamadan rahatsızlık duyduklarını” ve Calvi’ye karşı fesih işlemlerine başlanacağını ifade etti.

Kurul, “Miami-Dade County Devlet Okulları, işgücümüzün bölge yönetiminin kendilerinden profesyonel beklentilerinin ve çocukları korumaya dair etik yükümlülüklerinin tamamen farkında olmasını sağlamak için çalışanlara yönelik eğitimlerini gözden geçirmeyi sürdürecek” diye ekledi.

8 Kasım’da bir duruşma yapılması planlanıyor. Öğretmenin bir avukatı olup olmadığı ise belirsizliğini koruyor.

The Independent, konuya dair yorumları için Miami-Dade County okul yönetim kuruluyla iletişime geçmiştir.

Kaynak: Independent Türkçe

15 yaşındaki öğrencisiyle ilişkiye giren hamile öğretmen tutuklandı

Yorumlar kapalı.