102 yıllık ömründe iki virüsü de yenen kadın

ABD'de yaşayan 102 yaşındaki kadın, hem İspanyol gribini, hem de Kovid-19’u atlattı. Kadın iki kez de kanseri yendi

102 yıllık ömründe iki virüsü de yenen kadın
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de 102 yaşındaki bir kadın, hem 1918’deki İspanyol gribini, hem de Kovid-19’u atlattı. Amerikan basınına konuşan kızı Julia, “Annem, Doğa Ana’nın onun 1918’de öldüğüne inandığını ve onu unuttuğunu düşünüyor” dedi.

Mildred Geraldine Schappals, 1918 yılının Kasım ayında annesi ve ağabeyiyle birlikte İspanyol gribine yakalanmıştı. Kızı Julia’nın anlatımına göre, doktorlar aile için açıkça “Yaşamazlar” demişti. Doktor geri geldiğinde ise aileyi hayatta bulunca sevinçten ağlamıştı.

Yıllarca öğretmenlik yapan, bir donanma subayı olan eşiyle dünyanın çeşitli yerlerinde çalışan Schappals, 1980’lerde meme kanserini, 1990’ların ortasında da kolon kanserini yendi. Kızı, bu hastalıkların dışında annesinin soğuk algınlığı bile geçirmediğini söyleyerek, “İspanyol gribiyle mücadelesi bence bağışıklık sistemini geliştirdi” dedi.
Schappals mayıs ayında da kaldığı bakım evinde Covid-19’a yakalandı. Bu dönemde ateşi bir düşüp bir yükselen Schappals’ın, daha test sonuçları gelmeden kendini iyi hissetmeye başladığı belirtildi.

102 yıllık ömründe iki virüsü de yenen kadın

Yorumlar kapalı.